Jak na angličtinu zábavně
o Vánocích 🎄

Je tu prosinec a s ním většinou studenti v angličtině zvolní. Chápu to! Prosinec dokáže být pěkně rušný a náročný měsíc. Nikomu se moc nechce učit nová gramatika nebo slovíčka. Ale co kdyby to šlo udělat zábavněji a se špetkou vánoční atmosféry?

1) Až budete zdobit stromeček, balit dárky nebo péct cukroví, pusťte si k tomu vánoční písničky v angličtině. Já si je pouštím už od začátku prosince a znám je skoro všechny už nazpaměť. 😅 Stačí na YouTube zadat Christmas songs. A nezapomeňte u toho zpívat. Ať si procvičíte speaking. 🙂

2) Až budete mít dost balení dárků a pečení cukroví, dejte si nohy nahoru a pusťte si film/pohádku v angličtině. Může to být něco, co už znáte nazpaměť v češtině. Co třeba Grinch nebo Láska nebeská? Nezapomeňte si k tomu však pustit anglické titulky. Pokud byste použili české, vaše hlava by ten film vnímala v češtině.

TIP: Pokud máte HBO nebo Netflix, můžete si film v nastavení zpomalit.

3)  Co je lepšího než procházka mezi svátky, kdy je všechno tak nějak klidnější a nikdo nikam nespěchá? Zkuste na téhle procházce popisovat věci kolem sebe. Možná zjistíte, že máte fakt velkou slovní zásobu a nebo že nějaká základní slovíčka třeba vůbec neznáte. Tak hurá ven! 🙂

4) Pokud rádi kuchtíte, zkuste si na YouTube nebo v Googlu najít nějaké jídlo v angličtině a uvařit si ho. Naučíte se novou slovní zásobu a ještě ochutnáte něco nového. 😋 Z anglicky mluvících šéfkuchařů můžete zkusit Jamie Oliver nebo Gordon Ramsay.

5) Jelikož se pomalu blíží konec roku, někdo z nás si dává cíle či předsevzetí do toho nového. Co takhle si je letos napsat v angličtině? A jaké cíle nebo předsevzetí si letos dáte?