WhatsApp a sebevědomější
mluvení v angličtině

Říkáte si, jak se můžete zlepšit v mluvení v angličtině skrz WhatsApp? Nebo jak vůbec tuhle platformu využít na zlepšení si angličtiny? No tak čtěte dál, já vám to povím. 🙂

Používáte WhatsApp? Pokud ano, jak? Píšete si na něm s rodinou, přáteli, kolegyněmi…? Nebo využíváte možnosti hlasových zpráv či hovorů? No tak přesně tohle všechno můžete dělat v angličtině! 📱

1. Najděte si learning buddyho

WhatsApp je komunikační platforma, tudíž na konverzaci musíte být dva. Kdo se ve vašem okolí chce také zlepšit v angličtině a možná vyzkoušet něco nového? Občas nemusíme chodit ani nikam daleko a parťáka najdeme v naší domácnosti, rodině, mezi přáteli, či v práci. 

Ptejte se, buďte proaktivní. Jedni moji bývalí klienti (pár) si začali vyměňovat textovky v angličtině. Podle mě se vždy někdo najde. A pokud ne, na konci článku pro vás mám řešení. ⤵️

2. Začněte pozvolna

Parťáka nebo parťačku už máte. Tak hurá do toho! 🙂 Přijde vám myšlenka hovoru v angličtině na WhatsAppu děsivá? Chápu! Možná ještě nejste připravená na tak velký krok. Ale co takhle začít pozvolna – vyměňováním si zpráv? Až se budete cítit komfortněji, zkuste místo psaní poslat hlasovku. Po nějakém čase si můžete zavolat bez kamery. A jednoho dne třeba s kamerou. 

Stupňujte svůj strach a posouvejte své hranice. Jak jinak chcete jednoho dne v klidu mluvit s cizinci na dovolené? Začněte na svém strachu a sebevědomí pracovat už teď.

3. Váš pokrok

Vracejte se zpátky ke svým textovkám či hlasovkám. Čtěte si je a poslouchejte se. Věřím, že poslouchat se v angličtině, může být pěkná výzva. Dejte tomu čas a za chvíli si na svůj hlas zvyknete. Také jsem s tím ze začátku měla problémy, ale po několika hlasovkách a fungování na Instagramu mi to už ani zvláštní nepřijde. Slyšet svůj hlas se stalo běžnou součástí mého života. 

Z textovek či hlasovek můžete krásně sledovat svůj pokrok v angličtině. A také odhalit chyby, které děláte. Asi ne všechny, to je spíše práce pro lektora, ale některé určitě vychytáte a třeba je přestanete dělat.

WhatsApp speaking group

Nemáte žádného parťáka na mluvení v angličtině? Nevadí, já vám ho seženu. A hned několik! 

V mém novém programu WhatsApp speaking group přestanete říkat ”bojím se mluvit v angličtině” a začnete říkat ”těším se na další příležitost mluvit!”. Tohle řekla jedna bývalá účastnice.

Program je založený na posílání si hlasových nahrávek v malé uzavřené skupině na WhatsAppu. Úroveň angličtiny mají všechny účastnice podobnou. 

Bojíte se do programu přihlásit, protože se prostě bojíte mluvit? Věřte mi, že všechny účastnice mají na začátku menší či větší strach. Ale to je to, co je spojuje a díky tomu jsou všechny na stejné lodi. A co je lepšího, než cítit, že mým strachům ostatní rozumí? Navíc po pár nahrávkách z vás strach opadne a začnete si to opravdu užívat!

Nenechte si ujít podzimní běh WhatsApp speaking group. Počet míst je omezen na max. pět účastnic ve skupině.

Všechny informace a přihlášku najdete tady: